Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 заболявания, които са предизвикани от дефицита на витамин D

Най-добрият начин да се открие дефицит на витамин D е да се направи кръвен тест

Чрез него може да измерите нивото на полезния витамин в кръвта. Можете да помолите за такъв тест и вашия личен лекар или да си купите домашен тест

Въпреки това, вие със сигурност имате дефицит на витамин D, ако страдате от някое от следните заболявания.

Грип

В изследване, публикувано наскоро, бе открито, че недостига на витамин D предразполага децата към респираторни заболявания. Доказано е, че редовният прием и закалителните процедури на открито намаляват честотата на респираторни инфекции при децата.

Мускулна слабост

Според доктор Майкъл Холик, един от водещите витамин D експерти, мускулната слабост обикновено е причинена от недостиг на витамин D, защото за да могат скелетните мускули да функционират правилно е необходимо да се приема редовно витамин D. Комбиниран с минерали, този полезен витамин облекчава движението и подобрява работата на мускулните рецептори.

Псориазис

В едно проучване, публикувано наскоро във Великобритания, е открито, че синтетичните аналози на витамин D са полезни при лечение на псориазис. Всички знаем как излагането на слънце намалява пораженията от тази болест. Знаем и че псориазисът затихва през лятото, когато слънчевите лъчи са в изобилие. Затова не е чудно, че този витамин може чувствително да намали неприятните усещания от тази упорита болест.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *