Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

По Коледа варненци се докоснаха до чудодейната Пресвета Богородица – Геронтиса

На 26 декември в морската столица пристигна икона, която помага на старите и немощни хора

„Пресвета Богородица – Геронтиса“ е мозаечна икона. Преди да пристигне във Варна, святата картина е била и в Троянския манастир.

В катедралния храм паметник „Свето Успение Богородично“ се стркоха хиляди вярващи, за да се докоснат до леченбата икона. Тя е копие на светогорска икона „Пресвета Богородица-Геронтиса“(Старица).

Както става ясно от името на иконата, тя помага предимно на старите хора и на онези, които са в голяма беда. Говори се, че иконата е помогнала на голям брой възрастни и болни хора да намерят утеха за душите си и лек за телата си.

Копие на тази икона е най-предпочитания подарък за онези, които се пенсионират. Според схващането, който подари икона на икона „Пресвета Богородица-Геронтиса“(Старица), ще бъде възнаграден точно толкова, колкото здраве, благодат и спокойствие ще получи надареният.

Малко преди да пристигне във Варна, иконата беше изложена и в катедралния храм „Александър Невски“ в София. Там се образуваха големи опашки от желаещи богомолци, които бяха дошли да се поклонят пред иконата и да я помолят за изцеление. От Гърция дори пристигнаха десетина автобуса с вярващи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *