Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Променете ежедневните си навиците при високо кръвно

 

  • Откажете цигарите. Никотинът предизвиква спазъм на кръвоносните съ­дове, което води до повишаване на кръвното налягане. След спирането на тютюнопушенето диастолното налягане може да се понижи с 10 mmHg.
  • Не се напрягайте. Стресът причинява временно повишаване на кръвното налягане, а хроничният стрес – трайна хипертония. Начинът, по който организмът реагира на стреса, е от ключово значение. Ако непрекъснато сте враждебно настроени към света, кръвното ви налягане ще се покачва в отговор на най-малките дразнители. Научете се да релакси­рате и да гледате по-оптимистично и спокойно на живота.
  • Не се отчайвайте. Скорошно изследване на университета в Мичиган е установило, че мъжете на средна възраст, които имат мрачни мисли за бъдещето си, са три пъти по-предразположени към хипертония от мъжете, които не се измъчват от подобни терзания. Ако гледате на живота през черни стъкла, помислете дали да не се обърнете за помощ към психотерапевт, който ще ви помогне да повишите самочувствието си.
  • Избягвайте злоупотребата с алкохол. Големите количества алкохол могат да пови­шат кръвното налягане. Най-добре е да консумирате алкохол по време на хранене, защо­то приемът на празен стомах може да доведе до рязко покачване на кръвното налягане.

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Новите дигитални уреди за измерване на кръв­но налягане позволяват без затруднения да пра­вите измерванията вкъ­щи. Разберете какви са обичайните стойности на кръвното ви наляга­не. Обикновено те са най-високи сутрин, по­нижават се следобед и са най-ниски по време на сън. Храненето, кон­сумацията на алкохол и физическото натовар­ване временно понижа­ват диастолното и пови­шават систолното налягане. Правете две измервания на ден, за да отчетете ди­намиката.

 

Какво представлява високото кръвно налягане?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *