Реставрирайте косата през зимата, за да се радва на живот през пролетта

През зимата нужно да „поправите“ косата си от въздействието на UV лъчите

Добре дошли са всякакви шампоани и балсами за суха и изтощена коса със съдържание на витамини А и Е, плодови екстракти, лечебни треви и растения, протеини, кератин – те ще съживят косъма, ще изгладят „цъфналите“ крайчета, ще укрепят корените, ще предадат мекота и блясък и ще защитят структурата и цвета.

Има някои тънкости в употребата им: нанесете шампоана на влажна коса, внимателно масажирайте, оставете да подейства и след три минути изплакнете. Балсамът се нанася само в краищата на косата и се измива след пет минути първо с топла, а след това с хладка вода. По този начин ще избегнете „наелектризирането“ на косъма и ще постигнете плътност. Ако щетите са по-сериозни, в продължение на месец два пъти седмично използвайте овлажняващи и подхранващи маски за коса – те са полезни за скалпа и ще укрепят корените на косата.

Избирайте маски със съдържание на хиалуронова киселина, липиди, кератин, масло от бадем, витамин С.

Звучи невероятно, но феновете на бронзовия загар може да си го запазят дори през зимата. Голямата тайна както винаги идва „отвътре“ – нужно е само да усвоите някои полезни хранителни навици. На първо място – редовно пийте сок от моркови (или направо ги хрупайте сурови), които са безценен източник на бета каротин. Ще откриете полезния витамин във всички плодове и зеленчуци с оранжев, жълт и червен цвят – кайсии, тиква, червени и жълти чушки, домати, диня, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *