Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уроци от бременността на Кейт Мидълтън: 6 начина за борба с сутрешното гадене

Щастливата новина, че Кейт Мидълтън очаква бебето на принц Уилям изглежда е засенчена от друга по-малко щастлива новина.

Херцогинята на Кеймбридж страда от тежка форма на сутрешно гадене, известно като хиперемезис гравидарум. Макар и рядко, омаломощаващото състояние, описвано и като „сутрешно гадене от ада„, включва екстремно и непрекъснато гадене и повръщане.

Само 1-2 % от бременните жени страдат от хиперемезис гравидарум през бременността, което може да доведе до опасна загуба на тегло, тежка дехидратация и увреждане на бъбреците и черния дроб. Въпреки че състоянието, което може да е наследствено, е лечимо, то може да стане опасно за живота и дори може да наложи прекратяване на бременността.

Тези случаи са малко и рядко, но рядко се срещат и жени, която преминават през бременност, без някакво гадене. „Сутришното гадене” засяга около 80% от жените в първия триместър.

Ето няколко съвета за лечение на обичайното сутрешно гадене:

  • Открийте кои храни предизвикват гаденето ви. Обикновено въглехидратите по-лесно се понасят сравнено с други храни.
  • Избягвайте топлите храни. Те могат да влошат гаденето. Вместо това изберете студените ястия или топли напитки като чай.
  • Стойте далеч от мазни храни.
  • Яжте малки порции през целия ден
  • Пийте вода или каквито и да било течности, която можете да поемете.
  • Опитайте природно лечение. То също може да бъде полезно и има дълга история на безопасност по време на бременност и подобряване на сутрешното гадене при около 80% от случаите. Ако и то не помагне има лекарства продавани с рецепта, които се използват безопасно по време на бременност, за да се облекчи гаденето.

Всяка жена, която забележи загуба на тегло по време на бременността или че не е в състояние да задържа храни или течности за повече от 24 часа, трябва да се свърже със своя лекар. Ако не се лекува, хиперемезис гравидарум не само води до опасно обезводняване, но може да доведе до социална изолация и депресия. И в случаи като Кейт, изискват хоспитализация и лечение с течности и лекарства на система.

Една скорошна обзорна статия в списание Мнения по акушерство и гинекология е установила, че в допълнение към лекарствата, намаляването на стреса и алтернативните методи за лечение като акупунктура и хипноза са ефективни при облекчаване на гадене и повръщане и свързаните с него състояния.

Отвъд щастливата новина, че Кейт очаква бебе в действителност това състояние може да бъде знак, че бебето е здраво. Хиперемезис гравидарум се смята за защитно състояние. Има статистически данни, че се намалява риска от малформации на плода при хора, които имат тежко повръщане или хиперемезис гравидарум по време на бременността.

 

 

Бебе след 35 – наистина ли е по-рисково?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *