Кожни проблеми се лекуват и с грозде

Гроздето е лек за всякакви болести

Гроздето е коктейл от органични киселини -лимонена, фосфорна, винена, витамини – А, С, В6, и минерални вещества -желязо, фосфор, селен, калий и калций. Кехлибарените зърна съдържат и флавоноиди, които са мощни антиоксиданти, забавящи стареенето на кожата. От древността мастно, извлечено от гроздовите семки, се е използвало за разкрасяване. То е най-силният натурален антиоксидант. Съдържа незаменимите мастни киселини (70%), които съхраняват влагата и забавят появата на бръчки. Маслото има стягащо, тонизиращо и регенериращо действие. Притежава свойството да регулира нивото на себума, което го прави подходящо както за сухата, така и за мазната кожа. Предлагаме ви да се разкрасите с маски, масаж и козметика с пресен гроздов сок и масло от семките на кехлибарените зърна.

С гроздовите семки може да си направите натурален пилинг на кожата на лицето, шията и деколтето. Пуснете в кафемелачката 3 с.л. гроздови семки. Към тях прибавете 3 с.л. бадемово масло. Нанесете сместа на лицето и започнете нежно да масажирате в продължение на 5 минути. След това се изплакнете с хладка вода, подсушете кожата и сложете хидратиращ крем.

Много приятен е и леденият масаж. През ден минавайте лицето и шията със замразен във формички гроздов сок. Процедурата подмладява, тонизира и освежава. Направете дезинфекция с ракия.

Гроздовите маски са истински еликсир за сухата и осеяна с бръчки кожа. Намачкайте с виличка един сварен яйчен жълтък и добавете 2-3 с.л. пресен гроздов сок. Смесете съставките и ги нанесете на лицето за 20 минути. И още една маска: разбийте един суров жълтък, прибавете 2 ч.л. растително масло (зехтин, прасковено или бадемово) и по 1/2 ч.л. мед и гроздов сок. Сложете маската и след 20 минути изплакнете с вода със стайна температура.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *