Отслабнете с помощта на 8 подправки – част 2

Трябва да свалите килограми и то за предпочитане без гладуване и броене на калории! Добрата новина: това не е проблем!

част 1

КАНЕЛАТА срещу пристъпите на вълчи глад

Тя е идеална за любители на сладкото, които искат да отслабнат, защото предотвратява пристъпите на глад. От сладките храни обикновено се покачва кръвната захар и заедно с нея и отделянето на инсулин. Това е причина за увеличаване на килограмите.

Съвет: Сутрин поръсете кафето или чая си с канела – най-добре прясно смляна.

Тя придава прекрасен аромат на мюсли, кисело мляко, извара, плодове. Внимание: Не повече от 1/4 чаена лъжичка канела на ден! Канелата съдържа ароматното вещество кумарин, който в по-големи количества уврежда черния дроб.

ГОРЧИЦАТА изгаря мазнините

Лютивите семенца ускоряват снабдяването с кръв на жлъчката до такава степен, че тя започва да пре­работва мазнините много по-бързо.

Съвет: Яжте горчица всеки ден, ако искате да отслабнете. Например с наденички, но е много вкусна и с пър­жоли. Можете да освежите с горчица и салатата от макарони или просто я намажете върху филийка с масло или маргарин.

КИМИОНЪТ подобрява храносмилането

Съдържащата се в него мазнина подпомага производството на стомашен сок, така че храната да може да се смели по-бързо и по-добре. Освен това помага и при подут корем.

Съвет: При подуване яжте 150 г обезмаслена извара с 1 чаена лъжичка кимион или пийте чай от кимион. Приготвя се, като 2 супени лъжици семена от кимион се заливат с 250 мл вряща вода и се запарват за 10 мин. Като подправка кимионът е подходящ за ястия с месо, за кисело и прясно зеле. Ако не го обичате, сложете го в малка торбич­ка от марля и го пуснете в яденето, а преди да сервирате, го извадете.

ЛИМОНОВАТА КОРА е много полезна

Едно американско изследване доказва,че хидроцитричната киселина (НСА), съставна част на лимоновата кора, потиска образуването на определен ензим, който складира мазнини в клетките.

Съвет: Най-лесно е да поръсите обилно чая си с настър­гана лимонова кора. Можете също да нарежете един лимон на тънки филийки и да го ядете по малко през деня заедно с кората. Важно: яжте само плодове, които не са третирани с химикали.

Трябва да знаете:

Подправките са чувствителни към светлина и въздух. Горещината около печката също вреди на аромата им. Затова е добре да съхранявате люти­те чушки, ригана и т.н. в добре затворени буркан­чета в кухненските шкафове. За всяка подправка трябва да ползвате отделен съд, за да не се смесват ароматите им.

 

 

Полезна или вредна e за организма солта?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *