Отслабнете с помощта на 8 подправки

Трябва да свалите килограми и то за предпочитане без гладуване и броене на калории! Добрата новина: това не е проблем!

РИГАНЪТ помага за отводняване

Листата му съдържат етерични масла, горчиви и дъбилни вещества, които подпомагат дейността на черния дроб и жлъчката, т.е. разграждането на мазнините. Освен това вли­яят и на бъбреците, така че действат леко отводняващо.

Съвет: Използвайте винаги пресен риган. Откъснете листенцата и ги добавете към яденето малко преди да стане готово. От време на време пийте по чаша чай от риган – отстранява шлаките. За чаша е достатъчна 1/2 лъжичка сух или 1 лъжичка пресен риган. Долива се гореща вода, ос­тавя се за кратко да се запари и се прецежда.

ДЖИНДЖИФИЛЪТ ускорява обмяната на веществата

Жълтите грудки на джинджифила съдържат ете­рични масла и лютиви вещества. Те успокояват нервната система, увеличават образуването на слюнка, стомашен и жлъчен сок, затова мазнините изгарят по-бързо и по-добре! Джинджифилът подобрява дейността на червата, предотвратява образуването на шлака, което може да затрудни доброто храносмилане.

Съвет: Всеки ден изпивайте един литър чай от джинджифил. За целта обелете едно около 5-сантиметрово парче от грудката джинджи­фил, настържете го или го нарежете на малки парченца. Полейте го с гореща вода и го оставете да престои 20 минути. Можете да настържете джинджифил и върху яденето си.

ЛЮТИТЕ ЧУШКИ стопяват килограмите

Съдържат капсаицин, който пре­дизвиква отделянето на слюнка, стомашен секрет и подпомага храносмилането. Същевременно лютите чушки сгряват добре и по този начин се увеличава изразход­ването на калории.

Съвет: Хапвайте люти чушки като предястие. За начало, ако не сте свикнали, препоръчваме бледозелените чорбаджийски чушки. Ако не ги харесвате, може да поръс­вате яденето си със смлени люти чушки – независимо дали преди или след приготвяне. Използвайте ги и за мариноване на месо или за сосове и яхнии.

ЧЕРНИЯТ ПИПЕР загрява истински

След всяко ядене част от поетите калории се превръща в топлина. Лютиви подправки като черния пипер засилват този ефект и по този начин повишават изразходването на калории. Освен това се подобрява дейността на бъбреците и организмът се изчиства по-добре от токсините.

Съвет: Пийте ежедневно вода със смлян черен пипер, за да подпомогнете изгарянето на мазнини. Можете да пробвате и една рецепта от Аюрведа: 1 чаша горещо мляко се смесва с 1-2 чаени лъжички мед и две щипки черен пипер – загрява доста добре! Все пак най-лесно е да го използвате при готвене.

 

продължение…

 

 

 

7 храни, които гарантират сексуална възбуда

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *