Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обривът не е екзема

Обривите възникват в следствие на няколко заболявания, които имат различна етимология

Себореен дерматит: Себореен дерматит е най-честият обрив, засягащ възрастните. Той представлява зачервено лющене върху скалпа, челото, веждите, бузите и ушите.

Атопичен дерматит: Атопичния дерматит се нарича екзема и е често срещано заболяване на детството, при което има червени, сърбящи, влажни обриви по вътрешните части на лактите и в задната част на колената, както и по бузите, шията, китките и глезените. Той се среща често при пациенти, които също имат астма и сенна хрема.

Контактен дерматит: контактният дерматит е обрив, който е следствие от контакт с определен химикал, на който пациентът е реагирал с уникална алергична реакция, следствие от вещество, което пряко дразни кожата. Някои химикали са както дразнещи, така и алергени. Този обрив е също от време на време плачлив и подгизнал и засяга части от кожата, които са били в пряк контакт с дразнещата субстанция. Типични примери на контактен дерматит, причинен от алергия е отровен бръшлян или дъб и реакции от бижута, съдържащи никел.

Обриви: Това е често срещан вид на контактен дерматит, който се случва с повечето бебета, които носят памперси, когато изпражненията и урина са в контакт с кожата прекалено дълго.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *