Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето каква е вредата от климатиците у дома!

Климатиците са колкото полезни, толкова и вредни

Ако климатикът не работи както трябва, това няма да се отрази само на сметката за ток в края на месеца. Когато навън е прекалено студено, а в помещението е прекалено топло заради работещия климатик, това може да стресира организма ни и да намали защитните му сили. Оттук и предразположението към простудни заболявания – от обикновени схващания до хреми, ангини и пневмонии. Преки причинители могат хламидии, микоплазми, легионели.

Както през лятото, когато охлаждате стаята, така и през зимата, когато трябва да я затоплите, има някои правила, които е добре да спазвате. Препоръчително е разликата в градусите между в помещението и извън него да е 7 до 10 градуса.

При продължителна работа на климатика се изсушават лигавиците, кожата и косата, което предразпола към различни заболявания.

Климатиците намаляват отрицателните йони в помещенията, които имат позитивно действие върху организма ни.

Във филтрите на климатиците могат да се задържат микроорганизми, прахови частици и алергени. Затова те трябва да се почистват всеки месец, а на 2 години да се сменят.

Около 40% от общото запрашаване на въздуха в помещенията е от замърсени и неправилно функциониращи вентилационни и климатични инсталации.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *