ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диабетът се лекува с оцет

Или поне оцетът помага да се смъкне кръвната захар до поносими нива

Учени са открили, че ако диабетиците добавят към дадени храни оцет, то нивата на кръвната захар влизат в мярка.

Те направили експеримент с пиле с ориз и получили следния резултат: при добавяне на оцет в храната съдържанието на захар в кръвта на участващите в експеримента спадало два пъти.

Специалистите смятат, че оцетът не позволява на полизахаридните вериги и на молекулите на захарта да се разграждат под въздействие на храносмилателните ферменти, благодарение на което храната се усвоява много по-бавно и глюкозата постъпва в кръвта постепенно. Освен това оцетната киселина може да ускорява прехода на глюкозата от кръвта в тъканите и мускулите, където става натрупването й и по-нататъшното й превръщане в енергия.

Подобна „кисела“ сила притежава и лимоновият сок, който също помага да се контролира съдържанието на захар в кръвта.

Този начин би бил прекрасно решение на проблемите с преяждането за любителите на сладко и хората, склонни към наднормено тегло и диабет, , ако не беше едно „но“. Учените не са отчели свойството на киселите подправки от типа на оцета, лимоновата киселина и сосовете на тяхна основа да усилват апетита, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *