Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Огледалните хора са медицински феномен

Оказва се, че в света живеят хора, при които по странен каприз на природата вътрешните органи са разположени огледално

В медицината това се смята за вродена аномалия и се нарича декстрокардия – от латинското dexter (десен) и древногръцкото kardia (сърце). Впрочем при такива индивиди не само сърцето, но и всички останали вътрешни органи са разположени огледално: сърцето е в дясната част на гръдния кош, а черният дроб и далакът -в лявата част на корема. Кръвоносните съдове, нервите, лимфните съдове и червата също са инвершрани. В научните среди този феномен се нарича транспозиция.

Лекарите го обясняват с няколко хипотези. Според една от тях в утробата на майката се развиват близнаци, които впоследствие се сливат в едно дете и на един човек се пада това, което е било предназначено за двама. Но тук в програмата настъпва някакво нарушение и част от органите се оказват на различно място от обичайното. Не особено убедителна теория, нали?

Впрочем, има и друга, според която в утробата на майката настъпват изменения на хормонално ниво. Предизвикан стрес от различни преживявания променя хормоналния фон на бъдещата майка и играе ролята на пусков механизъм, който превръща обикновеното дете в „огледално“.

Има и специалисти, които смятат, че върху огледалното разположение на органите влияят вирусни заболявания, които е прекарала бъдещата майка, както и лошата екология и наследствеността.

И все пак няма яснота по този въпрос, а само хипотези. А и как би могло да бъде другояче, щом такъв уникум се ражда веднъж на 10 000 души. Както се казва, няма материал за системно изследване. Никой не води на отчет такива хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *