Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не позволявайте на детето да се превръща в тиранин и деспот!

Възпитанието не е лесна работа, но има ли желание, винаги може да се намери и начин

Дали детето не спи през нощта или се тръшка в магазина за играчки са два различни проблема, но с един източник. Няма начин хлапето да ви влезе в положение и да разбере, че точно сега ви се спи, както не е възможно и да разбере, че сте излезли с точно определена сума, която ще похарчите за точно определени неща. Затова – взимайте мерки докато е време. Както са казвали нашите баби – бий дупенце, за да не биеш дупище. Това в никакъв случай не означава, че трябва да се превръщате в един втори Макаренко. Наложително е даликвидирате проблема в зародиш, за да не се превърне в рецидив. Затова:

– Дръжте нещата в свои ръце. Не позволявайте детето да се превръща във Властелина на къщата. Дори да е болно, не прекалявайте с грижите и подаръците.

– Винаги отивайте при детето, вместо да го вземате със себе си. Ако е болно, а вие се притеснявате, сложете си надуваемо легло в детската. По-добре да изпитате неудобство за 1 -2 нощи, отколкото със седмици да го отучвате да спи в леглото ви.

– Заемете се сериозно с плана. Не се отказвайте, ако той не дава резултат веднага или ако детето внезапно се върне към старите си навици или поведение.

– Бъдете търпелив и съзнателен родител. Само така ще доведете целите си докрай. Особено ако се занимавате едновременно с няколко задачи -да научите малкото да спи цяла нощ и да се храни по график.

– Грижете се за себе си. Ако не сте добре, как тогава ще отглеждате детето си?

– Учете се от опита си. Често ситуациите се повтарят. Преценете какво ги предизвиква, за да установите модела и грешката си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *