ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С нов вирус тази зима

Освен вече познатия свински грип (Калифорния) тази зима ще доминира и новия грипен щам – „Виктория” (А H3N2). 

Тъй като грипния щам „Виктория” е нов и хората нямат имунитет към него, той ще е водещ този сезон. Говори се дори и за грипна епидемия, но специалистите смятат, че тя ще бъде в рамките на нормалното, както всяка година, в края на януари.

Въпреки ,че все още няма данни за самия щам и симптомите, които предизвиква, тъй като грипния сезон не е настъпил дори и в Северното полукълбо, специалистите не очакват сериозни проблеми и усложнения в следствие на новия щам. Няма регистрирани болни и в страната, но има повишение на заболеваемостта от респораторни инфекции. Данните са далеч от епидемични стойности, те са на база регистрирани случаи – сравнително малка част от реално засегнатите, тъй като хората не търсят лекарска помощ, допълни експертът.

Според статистиката в България всяка грипна вълна засяга между 250-300 хил. души, в това число 30% от децата и до 10% от възрастните. Същевременно значително малка част от населението се ваксинира.

През последните години у нас се наблюдава негативна тенденция във ваксиналния обхват с противогрипни ваксини, като цяло. Актуалните данни сочат, че нивото на имунизационен обхват в страната е под 4%, а за сезон 2011-2012 г. – дори под 3%.

Тази година противогрипната ваксина включва именно щамовете “Виктория”, “Калифорния” и “Уисконсин”.

 

 

Как да останем здрави в сезона на грипа и настинките?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *