Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морските дарове ни правят по-здрави

Освен че са много вкусни, морските дарове са на­шата застраховка срещу:

 

Сърдечносъдови заболявания.

За разлика от другите продукти с животински произход, морските съдържат уникални полиненаситени мастни киселини, известни с кодовото название омега-3 и омега-6. По­падайки в организма, те изпълняват успешно своята важна мисия: понижават нивото на вредния холестерол в кръвта. Освен всичко останало киселините оме­га-3 притежават и противовъзпалителен ефект, следо­вателно ни оказват допълнителна помощ в лечението на различни заболявания като астма, белодробни въз­паления, ревматоиден артрит.

 

Затлъстяване.

В 100 г миди има само 3 г мазнини, в скаридите те са 2 г, а в калмарите още по-малко – 0,3 г. Енергийната им стойност също поразява с рекордно ниски цифри – 70 – 85 калории. За сравнение в 100 г те­лешко има 287 калории, в 100 г пилешко – 241. От всичко казано дотук следва, че не съществува ефикасна диета за отслабване, която да не включва морски дарове.

 

Нарушения в работата на храносмила­телния тракт.

Ако организмът преработва месните белтъчини примерно за 5 часа, с белтъчините от морските глъбини той се справя два пъти по-бързо. Причината? В сравнение с месото на дивеча и до­машните животни, в морските дарове има много по- малко груба съединителна тъкан. Между впрочем именно с нейното наличие се обяснява огромната заблуда, че месото засища по-добре.

 

Болести на щитовидната жлеза.

Голяма­та полза от даровете на морето се дължи на огромно­то количество от дефицитния микроелемент йод в тях. Той не се произвежда от човешкия организъм, както това става с другите микроелементи, не се нат­рупва в него за запас и се съдържа в малко на брой храни. Но достатъчно е да хапнем само 20 – 50 г морски дарове и дневната норма йод ни е в кърпа вързана. Което означава, че разполагаме с достатъчно гориво за ра­ботата на щитовидната жлеза и мозъка си. Неслучайно в Япония, страната с най-,, морската“ кухня в света, на мили­он жители се наблюдава само един случай на заболяване на щитовидната жлеза. Освен това, за разлика от изкус­твено йодираните продукти – сол, мляко, хляб, йодът от морските не се изпарява при първия контакт със слънчевите лъчи и кислорода.

 

Емоционални натоварвания.

Установено е, че народи, живеещи в близост до морета и океани, са по-доброжелателни към себеподобните си, откол­кото техните събратя, обитаващи „сушата“. За това до голяма степен допринася „правилното“ им меню. Крепката дружба между витамините В, РР, магнезия и меда обединява на практика всички морски дарове и е главната рецепта за уравновесеност и весел нрав. Колкото до фосфора, той гарантира пълно и безостатъчно усвояване на всички витамини от група В.

 

Понижено либидо.

Казват, че преди любов­на среща Казанова вечерял със 70 стриди, като ги поливал с шампанско. Великият съблазнител знаел много добре, че лакомството е мощен афродизиак, но надали се е досещал, че високата концентрация на цинк и селен в него допринася за отделянето на хормона на страстта, иначе ка­зано, на тестостерона. Ние не ви съветваме да извършвате подобен подвиг в името на любовта. Дори една-единствена порция лека салата от ра­кообразни и молюски може да има подобен ефект върху вас.

 Рибата полезна и за млади, и за стари

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *