Знаете ли кое е растението, което може да ви откаже от алкохола?

Кудзу е растение, което има благоприятно въздействие върху зависимите от алкохола

Красивата лоза се отглежда и разпространява лесно при подходящи условия. Това растение е станало популярно в Северна Америка през 1876 г. и е много разпространено в югоизточната част на САЩ. В началото е било използвано от фермерите, за да се предотврати ерозията на почвата. Американските домакини са предпочитали кудзу и като украса на дворовете си.

Всичко това се е случило преди кудзу да стане известно и като растение с множество ползи за здравето. Корените и листата му са били използвани в китайската медицина най-малко 200 г. пр. Хр. Интересното е, че още тогава кудзу е имало основното приложение да предпазва хората от вредното влияние на алкохола и да лекува онези, които по една или друга причина са се пристрастили.

Днес кудзу се използва за лечение на алкохолизъм и за намаляване на вредите от махмурлука. Това включва общо неразположение, главоболие, повръщане, световъртеж и отпадналост.

Кудзу помага на сърцето и при проблеми с кръвоносната система. Това включва високо кръвно налягане, неравномерен сърдечен пулс и болка в гърдите. Може да бъде полезен и при респираторни проблеми, включително инфекции на синусите, обикновена настинка, сенна хрема и грип. Добри резултати дава и при кожни проблеми, включително алергична кожен обрив, сърбеж и псориазис.

Жените използват кудзу и при менопауза, отново за туширане на някои неприятни усещания. Растението е полезно и при мускулни болки, морбили, дизентерия, болки в стомаха (гастрит), повишена температура, диария, жажда, скованост на врата, както и за насърчаване на изпотяването. Други перорални приложения включват лечение на полиомиелит миелит, енцефалит, мигрена, глухота, диабет и травматични увреждания.

В Китай са доказали, че тази билка успешно разбива кръвни съсиреци, затова я предписват на хора, които са прекарали инсулт.

Кудзу съдържа съставки, които противодействат на алкохола. Полезната лоза може също така да има ефекти като естрогена. Химичните съединения в кудзу могат да увеличат циркулацията на кръвта в сърцето и мозъка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.