Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Умираш човек, прераждаш се в киборг!

В името на науката един учен е решил да жертва собственото си здраве и живот

Повечето колеги и приятели на Кен Хейуърт, който е решил да проведе опасен научен опит мислят, че той е повлиян по-скоро от филмите, отколкото от нещо друго. Все пак експериментът му е доста опасен: Кен Хейуърт смята да се самоумъртви, а след известно време да „възкръсне“, като използва клетките на главния си мозък в тялото на робот.

Истината е, че колкото и налудничаво да изглежда това, Кен Хейуърт работи над възможността да осъществи мечтата си дни и нощи в лабораторията си в Харвардския университет. След толкова труд едва ли ще се откаже от желанието си да стане безсмъртен.

„ Човешката раса се движи по пътя към телепортация на разума. Ще се опитаме да съхраним мозъка, след това ще го разделим на части и ще го използваме в тялото на роботи. Това ще бъде идеалният компютър, създаден на основата на човешкия мозък“, заявява ученият.

За да не навреди нито на опетните животни, нито на доброволците, той има намерение лично да участва, експериментирайки със собствения си мозък. И е готов да се прости с живота си в името на пробива в науката, който евентуалният му успех би предизвикал.

„Това е много по-добре, отколкото да умреш прекалено стар или болен и безпомощен“, обяснява 41-годишният учен.

Преди реализацията на експеримента на живота си Кен смята да организира малък прощален празник в тесен кръг от приятели и членове на семейството, макар че далеч не всички подкрепят безумната му идея да се прости с живота си, па макар и заради толкова важно за човечеството научно откритие, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *