Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

76-годишен отшелник оцелява сам на остров

Природата знае как да се отблагодари на онези, които я почитат

Преди около две десетилетия японецът Масафуми Нагасаки решил да се засели на на о. Сотобанари, недалеч от японския остров Ириомоте. Тогара господин Нагасаки е бил на 56 години. Днес наближава 80-те, но това в никакъв случай не му личи. Той живее в абсолютна изолация, храни се с онова, което има на острова, а когато ожаднее задоволява жаждата си с дъждовна вода.

Преди да приеме този отшелнически живот, Масафуми работел като фотограф. Пред обектива ми са заставали все хора, свързани с развлекателния бизнес. Той видял много светски събития, поживял си и затова, когато се пенсионирал решил да промени коренно живота си.

Малко след като заживял на острова, Нагасаки захвърлил всички дрехи, защото му се струвало, че всяко облекло е напълно излишно и неуместно на острова и му пречи да се слива с природата.

Откакто се заселил на острова, японският пенсионер забравил за болестите, изчезнала дори и постоянната някога болка в кръста. Организмът му видимо се подсилил.

За да оцелее на безлюдния остров, той спазвал едно-единствено правило – пълно сливане с Природата и спазване на всички природни закони. Той не полагал никакви усилия да се бори с нея, за да я победи или подчини. Освен това той смята, че идеята за смъртта в лоното на природата е напълно естествена, тъй като няма нищо по-лошо от това, да си отидеш от този свят в болница или като бреме да тежиш на ръцете на близките си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *