Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не изпадайте в паника ако на мястото на млечния зъб не пониква нов веднага

Тъй като съм много притеснена, затова се обръщам към вас. Дъщеря ми е на 8 години и преди четири месеца и извадихме поредното клатещо се зъбче /горния резец/, но до момента все още не и е поникнал постоянния зъб. Каква може да е причината толкова дълго време да не поникне този зъб, при положение, че предишния млечен много се клатеше и ние затова го извадихме? До момента дъщеря ми е сменила три млечни зъби и постоянните поникнаха бързо и без проблем.

Гергана Пейчева, Сливен.

Здравейте! Причините са много и не е най-важното да ги изброяваме. Знайте само, че в днешно време децата сменят по-късно зъбите си. По принцип „+“ или “ -“ 2 години толеранс от статистическия срок се счита за норма, но за да бъдете спокойни, най -добре е да се направи една панорамна рентгенова снимка / днешните рентгени имат детски програми, които са безопасни /, на която ще видим има ли зародиш на постоянен зъб или няма. Ако има, добре, рано или късно ще поникне, а може и да се ускори поникването. Лошото е ако няма. Тогава пак има своевременни мерки, които трябва да се вземат. Така или иначе, трябва да дойдете на консултативен преглед, на който ще преценя дали да ходите на снимка или не, тъй като някога само при прегледа може да се познае има ли зародиш. До кабинета на 2 преки имам рентген, с който работя и е много добър. Цената на консултативния ми преглед е 25 лв., а на снимката е 12 лв. Ако решите да дойдете, обадете се за час на тел. 02/ 971 37 17 или 71 89 22 или 0888/94 80 72.
Д-р Христо Христов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Не изпадайте в паника ако на мястото на млечния зъб не пониква нов веднага

  1. Pingback: Стволови клетки от млечни зъби – втори шанс за детето ви | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *