ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бета-каротин – идеалната добавка за вашето здраве и красота през зимните месеци

Трябва да знаете, че само алфа-и бета-каротините, както и криптоксантина са важни за човека

 

Най-активен за опазване на човешкото здраве е бета-каротинът. Този витамин, както и други каротеноиди, могат да бъдат превърнати от тялото в ретинол. Стотици различни каротеноиди са синтезирани от растенията, но само около 10% от тях са провитамин А каротеноиди.

Бета-каротинът помага за предотвратяване на нощната слепота и други очни проблеми, кожни заболявания, повишава имунитета, предпазва от токсини и ракови образувания, настинки, грип и инфекции. Той е антиоксидант и защитник на клетките, като същевременно забавя процеса на стареене.

Последните доклади показват, че естествените бета-каротин са идеални помощници в превенцията на рака. Този витамин е важен при формирането на костите и зъбите. Не може да предозирате с бета-каротин, който сте си набавили от природата.

Бета-каротинът предлага и забележителна фотопротекция на лицата с порфирия.

Повишената консумация на плодове (кайсиите имат повече бета каротин от морковите) и зеленчуци е свързано с по-нисък риск от рак. Добавките с бета-каротин имат същия ефект.

Бета каротинътът е изключително безопасен и без странични ефекти. Той е тясно свързан с витамин А, но има и голяма разлика. Големи дози от витамин А определено могат да причинят здравословни проблеми.

Бета-каротинът е антиоксидант и укрепва имунната система. Недостигът от бета-каротин често се среща при хора, които не ядат листни зелени зеленчуци. Затова в помощ на такива лица служат добавките с бета-каротин, които имат чудотворен ефект върху човешкото здраве и красота.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *