Селенът е полезен при лечението на рак на простатата

Селенът е микроелемент, който е необходим за поддържане на добро здраве

Този полезен минерал може да бъде открит в бразилските орехи, птичето месо, морските дарове и месо, а значителни количества са открити в овес и кафявия ориз.

Недостигът на селен е рядко, но симптомите могат да включват мускулна слабост и умора. От друга страна, прекалено много селен ще доведе до депресия, гадене, повръщане, нервност, загуба на коса и лоша миризма от устата.

селенът
Бразилският орех съдържа селен

Селенът е ценен помощник в много от метаболитните процеси и може да помогне за лечение на рак на простатата. Освен това все още се правят изследвания, за да се разбере дали има връзка между ниските нива на селена и коронарната болест на сърцето.

Селенът също е от полза за кожата по време на лечението на изгаряния. Шампоан със селен може да облекчи пърхота. Селенът има антиоксидантни свойства, благодарение на които се регенерира витамини Е и С, като по този начин се намалява стареенето на кожата.

Основните ползи от селен са за подобряване на имунната система срещу бактериални и вирусни инфекции, срещу раковите клетки и херпесния вирус и херпес зостер.

селен
Селен – един от най-важните микроелементи за здрав имунитет и борба с вирусите

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *