Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Видеоигрите не са причина за проблемите със зрението

Синът ми е на 17 години и е пристрастен към видеоигрите. Често се връща у дома със зачервени очи и пие аналгин, защото главата го боли. Притес­нявам се, че тази негова страст може да му докара някоя болест. На мен ми се струва, че той вече има проблеми със зрението.

Лиляна Димова – Пловдив

 

Според едно про­учване от пролетта на миналата година – изследователите са на обратното мнение: видеоигрите не само че не намаляват зрени­ето, а напротив, уве­личават остротата му. Изследването е на учени от университе­та в Рочестър (САЩ), които са наблюдавали и изследвали 100 мла­дежи, пристрастени към видеоигрите. Проучването включва два вида игри: преследване на движещи се мишени – симулация на полет или каране, на превозно средство, а другите – със стрелба и убий­ства. Изследването е продължило половин година. Младите хора играели на любимите игри по един час всеки ден в продължение на четири последователни дни. След завършване на изследването тес­товете показали, че в сравнение с младежите. от контролната група, която играела само по десетина минути, „играчите“ обхващали екранните образи по- комплексно. Те много по-малко се разсейвали, тъй като ги ангажира­ла по-комплексна дей­ност, представляваща по-широка зона за визуално внимание. Това всъщност е причината да се обостря зрението на тези, които играят, по-дълго на видеоигри­те. При проучванията нито един от изследва­ната група не е показал влошено зрение.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *