ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

На моя близка й опада косата, какво да прави?

Имам близка със напреднал косопад. Почти 80 % от косата е загубена, като започна с няколко по-малки петна, които се съединиха. Наскоро тя претърпя силен стрес, което влоши състоянието. Правени са изследвания и няма вътрешни заболявания, които да причиняват косопада. Моля да ни посъветвате, какво лечение да предприемем или ни препоръчайте специалист в тази област. Ще ви бъдем много благодарни!

Мария ВАРИМЕЗОВА, Ямбол

Вероятно става дума за т. нар. алопециа ареата (участъци без коса), които се сливат и уголемяват. Заболяването е автоимунно (т.е. имунната система на организма атакува и отхвърля собствените си косми, приемайки ги за чужди). За съжаление тези заболявания не се лекуват. Оплешивяването при вашата близка може да е свързано и с пернициозна анемия или витилиго. При екстензивна загуба на коса ( 80% според съобщеното от вас) не съществува надеждна терапия. Опитват се стероиди и ПУВА терапия, които понякога имат ефект, но и странични ефекти. Обърнете се за консултация към Клиниката по дерматология, Александровска болница.

Д-р Слава Божинова – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *