Летните вируси и инфекция за диабетика

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Всяка лятна инфекция е допълнителен риск за и без това отслабения организъм на диабетика

1. В никакъв случай не нарушавайте лечебния си курс приемайте си препаратите за понижаване нивото на захар в кръвта, както и всичко, какво­то ви е предписал лекуващият лекар. Дори и да започнете да повръщате или да изпитвате силна жажда. В критични си­туации, когато е невъзможно да вземете лекарствата си, се обърнете към специалист.

2. Приемайте храна само в съответствие с това, което ви е препоръчал ендокринолога. Пийте повече течности, В т.ч. и бульони, сокове и минерал на вода. Ако нивото на глюкоза в кръвта е над 13 ммол/л, не пий­те никакви подсладени напитки. Храната ви трябва да съдържа не повече от 50 г въглехидрати, яжте на всеки 3-4 часа.

3. Измервайте нивото на, кръвната си захар на всеки 4 часа.

4. На всеки 4-6 часа, дори през нощта, си измервайте нивото на кетоновите тела в урината, особено ако нивото на захар се е покачило до 16 ммол/л.

5. При висока захар (16 ммол/л и нагоре) редовно проверявайте теглото си, температурата на тялото, честотата на дишане и пулса. При стремителна загуба на тегло и рязко влошаване и на състоянието, незабавно се обърнете за медицинска помощ.

6. В никакъв случай не започвайте самолечение. He се опитвайте да свалите темпеpaтypaтa с лекарства, които сте видели по телевизията, особено ако не сте ги съгласували с лекуващия лекар.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Какво още трябва да знаем за диабета?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *