Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е разликата диабет тип 1 и диабет тип 2?

Общото и между двата типа е вредата, която тази болест нанася на здравето

Каква е разликата диабет тип 1 и диабет тип 2?
Каква е разликата диабет тип 1 и диабет тип 2?

Според статистиките периодът между изявата на захарен диабет тип 2 и поставянето на диагнозата е около 7 години. Оплакванията, при които трябва задължително да посетите ендокринолог, са: непрестанна силна жажда, често уриниране, загуба на тегло, силно чувство на глад, чести инфекции в устата, гениталиите и по кожата. Освен това засегнатите усещат необяснима обща слабост, а телесното им тегло рязко намалява, пише вестник „Ретро“.

При повечето хора обаче липсват посочените признаци и заболяването се открива случайно при изследвания по друг повод. Единствената възможност за предпазване е здравословният начин на живот. Това означава да се поддържа нормално телесно тегло чрез консумация на повече плодове и зеленчуци, риба и зехтин, както и чрез достатъчна физическа активност. Например плуване, каране на колело, туризъм, които са изключително приятни през лятото. Според някои проучвания редовните разходки сред природата, по 30 минути дневно, снижават риска от диабет с около 40%.

Освен това физическа активност подобрява чувствителността на клетките към инсулина в кръвта и укрепва сърдечносъдовата система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *