ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко често трябва да се прави цитонамазка?

Преди да бъде от­крита ваксината про­тив рака на маточната шийка, единственият начин за профилакти­ка е т.нар. цервикален скрининг. Той е актуа­лен и до днес.

В целия свят тази процедура се нарича тест на Папаниколау, или Пап-тест. Той се извършва във всяка женска консултация и позволява да се открият и най-малките изменения в клетките, преди те да се превърнат в тумор. Това помага навреме да се предотврати разви­тието на болестта. В България Вече се извърш­ва много по-качествен скринина, който позво­лява заболяването да се „хване“ в самото начало. А това гарантира сто­процентовото излекува­не. Жените обаче трябва да свикнат да се подла­гат на профилактични прегледи поне веднъж в годината.

От възрастта на жената и от нейната предразположеност към определени заболявания зависи и честотата на провеждане на цитонамазката. За да се получи най-точният резултат, е нужно преди процедурата жената да се въздържа от полови контакти, да не използва интимен душ и вагинални лекарства. Ако Пап-тестът се окаже положителен, се налагат няколко допълнителни изследвания – колпоскопско изследване и биопсия например, които иде по­могнат за уточняване на диагнозата, а също и бъдещото лечение. От­крита в ранен стадий, болестта винаги може да се излекува напълно. Увредените клетки се отстраняват, операция­та е безопасна.

 

НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ СЪВЕТВАТ!

Когато отидете при вашия гинеколог или в женската консултация, настоявайте за точното изпълнение на всички процедури по цитонамазката. Казваме това, защото има случаи, когато не­качествен или по-точно непълен профилактичен преглед може да доведе до сериозни проблеми.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *