ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За прочистване на белите дробове?

Какво може да ми помогне за прочистване на белите дробове – пита наша читателка. Вижте писмото и отговора тук.

Здравейте! Вече два месеца специалист-пулмолог ме лекува от хронична обструктивна бе­лодробна болест. Три пъти ми сменяха лекарствата, а сега съм без медикаменти, само инхалатор ползвам. Да, но продължават да ме болят гърдите и гърбът. Молбата ми е да ми посочите някакви народни рецепти, ако съществуват билки, които да се справят с тази болест. Моля, помогнете ми.

А Христозова – с. Куклен, Пловдивска област

Има много лечебни растения, които ще ви помогнат при лечението на тази тежка хронична болест. Отхрачващо и противовъзпалително действие оказват лечеб­ната ружа, белият оман, подбелът, брезови и бо­рови пъпки и много други. Ето и някои рецепти, които ще помогнат да прочистите никотина и катрана.

Смелете корени от бял оман и сложете 20 г да врят в чаша вода в Продължение на 10 мину­ти. Оставете сместа да престои в термоса 4 часа и тогава прецедете. Приемайте по една супе­на лъжица 3-4 пъти на ден преди ядене.

Залейте в термоса с чаша гореща вода една супена лъжица сушени листа от живовляк. Ос­тавете сместа да престои 2 часа, прецедете и приемайте по една супе­на лъжица 4 пъти, на ден преди ядене. Помага при пристъпи от кашлица.

Залейте една супена лъжица борови пъпки с гореща вода. Оставете в термоса за около час, прецедете и пийте по ед­на-две глътки при позиви за кашляне.

Много полезен за вашето състояние е анасонът. Благодаре­ние на специфичните си свойства той „разбива“ сгъстената слуз и спомага тя да се изкашля. Обикновено се приема в смес с други растения, помагай на техните лечебни свойства. Ето и рецептата: смесете една част анасонови зрънца, една част листа от подбел, една част от билката лопен, 2 части от билката слез; 2 части мащерка, 2 части лечебна ружа и 5 части корени от сладник. Залейте една супена лъжица от тази смес с чаша студена намагнитена вода и оста­вете да престои 2 часа. След това сложете да заври, след което излей­те в термоса. Оставете да престои малко, нека остане в термоса. Изпи­вайте по 50 г 3-4 пъти на ден от тази отвара, след като я стоплите.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “За прочистване на белите дробове?

  1. sz каза:

    тази рецепта с живовляка я има в 2 варианта написана от вас единият е една шепа се залива с 500 мл вряла вода стои 2 часа и се пие на 2 пъти и този вариант тук кой е правилният благодаря ако някои ми отговори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *