ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хайде на разходка

Чантата за разходки е задължителен елемент от всяко излизане от дома поне докъм третата година на детето.

Бебешката чанта придобива различни размери и съдържание в отделните периоди от из­растването на твоето малко съкровище. Като цяло с годините тя намалява обе­ма си… ако не се броят играчките :).

На разходка с новороденото

Един от най-блажените и безгрижни периоди, когато можеш да пъхнеш набързо в чантата няколко пелени, мокри кърпички, постелка за преповиване и една залъгалка и сте готови! В първите месеци пове­чето бебета са изцяло на кърма, така че не ти се налага да мислиш за шишета, млека, вода и други, свързани с хране­нето неща. Малкото е вероятно да спи непробудно през цялата разходка, така че ти няма да имаш никакви грижи да го забавляваш.

След 6-ия до 10-ия месец

Кърмещите майки отново са в по-бла­гоприятна позиция. Ако обаче се нала­га да сте по-дълго навън, ще трябва да помислиш за бурканче с готово пюре, което можеш лесно да притоплиш, лъжичка и лигавник. В този период бебе­тата вече са много любопитни, започват да седят в количката и затова не забравяй любимите на малкото дрънкалки и други играчки, с които то да се забавлява, когато не спи. Задължи­телно носи поне две залъгалки, защото мъ- ничетата много обичат да ги захвърлят и не винаги се съгласяват да ги ползват, закачени с щипка.

Между 1 и 2 години

Това е може би най-трудният период за излизане, защото освен нещата от първа необходимост (пелени, кърпич­ки, вода, храна) ще трябва да мислиш и за поне още един чифт дрехи (детето почва да ходи, пада и се цапа). Освен това през топлия период, когато сте на разходка, ще трябва да си носите доста играчки – кофички и лопатки, камиони, топки и т.н. Помисли и за своеобразна малка чантичка за пър­ва помощ, която постоянно да бъде с теб. Децата между една и две годинки падат често. Ожулените колена и глава ще бъдат ежедневие и ти трябва да си готова поне с антисептич­ни мокри кърпички и лепенки. Ще ти бъдат от полза и няколко хомеопатични препарата за спешна помощ като Arnica – дава се след всякакъв вид травми за намаляване на кръвоиз­лива, и Apis melifica при ужилване от насекоми.

След 2 години

Най-вероятно вече няма да ти се на­лага да носиш пелени и специална храна, когато сте навън, но трябва да си готова за всякакви инциденти като напишкване и т. н., така че не тръгвай без още чифт дрехи и мокри кърпич­ки. Несесерът за спешна помощ ще трябва да е винаги с теб, затова напра­во го премести в дамската си чанта. Децата в тази възраст са доста каприз­ни, особено когато се уморят, затова бъди готова с неща, които да разсеят, докато се приберете, като: пакетче солети, шише с вода, малка любима играчка или книжка с картинки.

Чантата за раз­ходки с бебето е хубаво да има по­вече отделения, за да не ровиш дълго, докато попаднеш на необходимата вещ. При по-до­брите варианти е предвидена част, където да се по­ставят прави шишетата и има повече джобове за различни дребни аксесоари.

сп. „Моето дете”

 

Ранно прохождане

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *