Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ранно прохождане

Дъщеря ми проходи, преди да на­върши 10 месеца. Крие ли рискове ранното прохождане?

За нормално самостоятелно прохожда­не се смята възрастта около годинката – плюс-минус 2 месеца. Всяко раз­минаване с тези граници крие извест­ни притеснения. Специално във вашия случай детето ви наистина е проходило рано. Рисковете тук се крият в евен­туалното изкривяване на крачетата при по-тежките деца. Ако е по-леко от нормата за възрастта си и бързо е раз­вило двигателните си умения – преди 2-рия месец е задържало главичката си, обръщало се е от гръб на корем преди 5-ия месец и е седяло самостоя­телно на 7-ия месец, нищо чудно да е готово за ходене преди годинката си. Върху прохождането оказват влияние и фактори като характера, темпера­мента и активността на детето. По- плашливите и нерешителни деца про­хождат по-късно, дори да имат вече нужното физическо развитие. Освен това бебе, което не е държано право или не е пускано на земята, а е стояло дълго в кошара или вързано в колич­ката, прохожда по-късно и обратното.

 

Експертите на сп. „Моето дете” отговарят на вашите въпроси.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *