Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се появява саркоидозата?

Когато човек чуе подобна диагноза с такова доста страшничко наименование, той се потиска, изплашва се. Важното е, че заболяването се леку­ва, затова не се паникьосвайте ако чуете такава диагноза.

Саркоидозата е системно заболяване, в резул­тат на което в тъканите се образуват гранули, които се състоят от епителни клетки. В повечето случаи страдат млади хора, най-вече жени.

Имайте предвид, че тази болест засяга различ­ни тъкани и органи: не само белите дробове, но и бъбреците, черния дроб, кожата, далака, костите, очите и т.н.

Заболяването протича в три стадия:

  1. При първия стадий се увеличават лимфните Възли в гръдния кош.
  2. При втория на рентген се вижда мрежест белодробен рису­нък – предимно в долните и средни отдели на белите дробове. Там се образуват различни по големина огнища.
  3. На третия стадий вече се развива фиброза и доста големи образувания в белите дробове, които в повечето случаи се сливат помежду си.

 

Без съмнение, най-разпространеният вариант на тази болест са симптомите на белодробната саркоидоза. Нача­лото е остро, което скоро преминава в хронично протичане на болестта. Рязко се понижава апетитът, появява се слабост, температура, кашлица с болки в гърдите, най-често  нощно време. Рядко в белите дробове се чуват хрипове. С времето кашлицата се засилва, задухът се увеличава.  Болестта може да продължи един месец, но може да се проточи и много години. Макар и трудно, тази болест се лекува, дори помагат и рецепти от народната медицина.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *