Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се пукат кръвоносните съдове на очите?

  • Климатикът и компютърът могат сериозно да увредят очите и да предизвикат спукване на кръвоносните съдове на очите

кръвоносните съдове на очитеКръвоносните съдове на очите са мно­го тънички, затова при неблагоприятни обсто­ятелства те страдат най-напред. По прин­цип могат да се спукат от умора и постоянно напрежение в очите. Продължителната ра­бота на компютъра без прекъсване, ярката не­онова светлина, без­сънните нощи, както и никотинът са способни да провокират спукване на капилярче в очите. Може би не знаете, но продължителното пре­биваване в помещение с климатик също се от­разява неблагоприятно върху очите. Най-раз­пространената причи­на за разрушаване на капилярите са техните крехки стени. Затова ако често ви се случва, изследвайте кръвта си за нивото на протромбина и съдържанието на глюкоза. Много е важно да следите кръвното си налягане.

Тези малки кръвоизливчета могат да се слу­чат и в сауната, парната баня, заради колебания в кръвното налягане и тежко физическо нато­варване.

Ако работите на ком­пютър, ставайте на всеки 15-20 минути, или поне се отдръпвайте от монито­ра, но не за да гледате телевизия или да четете, а да позволите на очите си да си починат напълно. Бъдете по-често на свеж въздух, но едновременно с това пазете очите си от прах, вятър, слънце – те изсушават лигавицата. Измивайте очите си с хладка или студена вода, това помага да се подо­бри циркулацията на кръв в тях.

Храненето има важна роля за здравето на кръ­воносните съдове. За да ги укрепнете, яжте пове­че зеленчуци и плодове с тъмно-зелен цвят – напри­мер салата, спанак, броколи. Те съдържат много вещества, които укреп­ват очните капиляри. Понякога спукването им е следствие от авитамино­за, затова не оставяйте организма си без витами­ни, както и без продукти, съдържащи аскорбинова киселина и рутин. Ако се появят болезнени усеща­ния, използвайте специ­ални капти – в аптеката ще ви ги посочат.

Ако кръвното ви наля­гане с изследванията са нормални, а вашите очни капилярчета продължа­ват да се пукат, се налага да посетите офталмолог. Причина за това явление понякога е нарушение на вътреочното налягане, проблем с кръвоносните съдове въобще, инфекциоз­ни заболявания, развитие на конюктивит. Специа­листът ще установи диа­гнозата и ще ви предпише нужното лечение.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *