БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Идва ли краят на ерата на антибиотиците?

От няколко години светът се гърчи от финансовата криза. Почти няма държава, която да не е разтърсена от справедливите протести на обикновените граждани. Дори вече не ни прави впечат­ление така коментираният календар на майте, който ни предвещава апокалипсис в края на тази година. Защото на фона на всичко това се появи още една много мрач­на прогноза. Става дума за предупреждени­ето, което отправи не кой да е, а шефът на Световната здравна организация Маргарет Чен. Преди известно време в. „Доктор“ пуб­ликува тази новина, която буквално гласи: „Идва краят на съвременната медицина!“ Както и това, че „в целия свят нараства устойчивостта на причинителите на най- различни заболявания към антибиотици­те“. Най-отчайващо от мрачната прогноза на г-жа Чен обаче звучи следното изречение: „Скоро може да настъпи този ден, когато една обикновена ангина или драскотина ще стават причина за летален изход“. Можем да продължим да цитираме все в този дух, но ще се ограничим с това да припомним, че за последните година-две смъртността от инфекции, предизвикана от резистентност на бактериите към антибиотиците е нараснала с цели 50%!

СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ТОВА КАК „НАУЧНО­ОБОСНОВАНИ“ ПРОГНОЗИ СЕ ОКАЗВАТ „ВЪЗДУХ ПОД НАЛАГАНЕ“

Като алтернатива предсе­дателят на Световната здравна организация призовава да се увеличат средствата за научни изследвания по изучаване на тази микробна резистентност към антибиотиците. А също и към рязко понижаване използването на антибиотици във ветери­нарната сфера и хранителната промишленост.

Между другото, светът не за първи път се сблъсква с вледе­няващи душата „научно-обосновани прогнози“ от медицинския департамент на ООН. Последният и най-известен пример в това отношение е паниката, която се създаде през 2009 г. по повод придобилата печална слава епидемия от „смъртноопасния“ „свински“ грип. В крайна смет­ка на всички ни стана ясно, че това „нещо“ беше раздуто до мащабите на световно бедствие не от кого да е, а от медици, които явно си падат по сенза­ции и, разбира се, от алчните и стремящи се към свръхпечалби производители на Тамифлу. Въпреки че смъртност от този грип, слава Богу, беше десетки пъти по-ниска в сравнение със сезонните грипни епидемии. Но запасите от залежалите „високоспецифични“ лекарства бързо-бързо се изчерпаха – за радост на швейцарските фар­мацевти и стоящите зад тях американски инвеститори.

 

При вирусни заболявания трябва да разчитаме на собственият си имунитет
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *