Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Идва ли краят на ерата на антибиотиците?

От няколко години светът се гърчи от финансовата криза. Почти няма държава, която да не е разтърсена от справедливите протести на обикновените граждани. Дори вече не ни прави впечат­ление така коментираният календар на майте, който ни предвещава апокалипсис в края на тази година. Защото на фона на всичко това се появи още една много мрач­на прогноза. Става дума за предупреждени­ето, което отправи не кой да е, а шефът на Световната здравна организация Маргарет Чен. Преди известно време в. „Доктор“ пуб­ликува тази новина, която буквално гласи: „Идва краят на съвременната медицина!“ Както и това, че „в целия свят нараства устойчивостта на причинителите на най- различни заболявания към антибиотици­те“. Най-отчайващо от мрачната прогноза на г-жа Чен обаче звучи следното изречение: „Скоро може да настъпи този ден, когато една обикновена ангина или драскотина ще стават причина за летален изход“. Можем да продължим да цитираме все в този дух, но ще се ограничим с това да припомним, че за последните година-две смъртността от инфекции, предизвикана от резистентност на бактериите към антибиотиците е нараснала с цели 50%!

СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ТОВА КАК „НАУЧНО­ОБОСНОВАНИ“ ПРОГНОЗИ СЕ ОКАЗВАТ „ВЪЗДУХ ПОД НАЛАГАНЕ“

Като алтернатива предсе­дателят на Световната здравна организация призовава да се увеличат средствата за научни изследвания по изучаване на тази микробна резистентност към антибиотиците. А също и към рязко понижаване използването на антибиотици във ветери­нарната сфера и хранителната промишленост.

Между другото, светът не за първи път се сблъсква с вледе­няващи душата „научно-обосновани прогнози“ от медицинския департамент на ООН. Последният и най-известен пример в това отношение е паниката, която се създаде през 2009 г. по повод придобилата печална слава епидемия от „смъртноопасния“ „свински“ грип. В крайна смет­ка на всички ни стана ясно, че това „нещо“ беше раздуто до мащабите на световно бедствие не от кого да е, а от медици, които явно си падат по сенза­ции и, разбира се, от алчните и стремящи се към свръхпечалби производители на Тамифлу. Въпреки че смъртност от този грип, слава Богу, беше десетки пъти по-ниска в сравнение със сезонните грипни епидемии. Но запасите от залежалите „високоспецифични“ лекарства бързо-бързо се изчерпаха – за радост на швейцарските фар­мацевти и стоящите зад тях американски инвеститори.

 

При вирусни заболявания трябва да разчитаме на собственият си имунитет
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *