8 приятели на вашия имунитет

80% от представи­телките на нежния пол са убедени, че любовта може да ги спаси от депресия и болести. Учените са съгласни с тях, но и твърдят, че трябва да укрепите и своя имунитет. Ето как да го постигнете.

Ярките цветове зареждат с позитивизъм

Учените са доказали, че ярките тонове зареждат с положителни емоции и укрепват имунитета ни, а бледите и тъмни цветове отслабват защитите на организма. От тази гледна точка е добре да оставите любимата на Коко Шанел майка черна рокля в шкафа. За добро настроение вложете най-вече на червеното, оранжевото, лилавото.

Лъжичка студен десерт

Кутийка сладолед или чаша сок с лед ще закалят гърлото ви. И когато ви­русите го атакуват, то ще успее да се справи лесно с тях, защото вече ще има изграден имунитет.

Добри доходи – добро самочувствие

С достатъчно пари човек чув­ства увереност в утрешния ден, стабилност, успешност. А ако сте доволни от себе си и гледате в бъдещето с опти­мизъм, имунитетът ви ще се подобри.

Здравей, утро!

Може да ви се струва пре­калено смело, но хладкият душ рано сутрин е изклю­чително полезен. Струята масажира биологически активни точки на тялото и повишава защитните сили на организма. В про­дължение на 5-8 минути редувайте топла с хладка вода. Резултатът ще бъде добро настроение и тонус през целия ден.

Светли напитки

Забравете за червеното вино и тъмната бира, докато обядвате или вечеряте. Заложете на светлите напитки. Сокът от ябълки, грейп­фрут, портокали, както и бялото вино, подпо­магат усвояването на желязото и още много важни за организма микроелементи, които пък са необходими за производството на левкоцитите (обезпечават добрия имунитет срещу различни инфекции).

Чаша „зелена светлина“

Всеки ден изпивайте по 5 чаши японски зелен чай и ще се чувствате чудесно, казват специалистите. Чаят съдържа повече от 300 био­логично активни вещества (витамини, минерали, антиоксиданти), необходими на организма в борбата му с вирусите и инфекциите.

Любовен стимул

Доказано е, че хората, ко­ито правят секс минимум три пъти седмично страдат от 8 до 10 пъти по-рядко от понижен имунитет. Защо ли? Ами защото по време на секс, когато изпитвате оргазъм, в кръвта се отде­лят хормони, стимулира­щи защитните свойства на организма.

Масажът дарява здраве

Ако разполагате с време и желание, запишете се на курс по китайски масажи. След като придобиете съот­ветната квалификация ще можете да лекувате собст­веното си тяло със силата на ръцете. Китайските лекари твърдят, че ако всеки ден по три пъти масажирате опре­делени точки от организма си, няма да имате здравни оплаквания.

сп. „Здравен журнал”

 

 

Болното гърло – да го топлим или да го охлаждаме?

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *