Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 лесни, но задължителни правила за интимна хигиена

Интимната хигиена е от особено значение за здравето на всяка жена!

Всяка жена трябва да полага необходимите грижи за интимната си хигиена, за да бъде в добро здраве и да има добро самочувствие.

В това отношение престараването не е необходимо – важно е да се спазват няколко основни правила. Ето кои са 4 от основните такива:

–          измиването трябва да става поне 2 пъти на ден. Посоката е от пред назад, като за целта трябва да се използва единствено интимен гел на растителна основа, за да не предизвиква възпаление и да не доведе до прекомерно изсушаване. Като особено подходящ за тази цел се препоръчва интимният гел с екстракт от горчив бадем. Важно е ръцете да бъдат чисти;

–          не бива да се използва обикновен. С такъв може да се измива единствено кожата отвън, но не и самото влагалище;

–          по време на измиване не бива да се насочва струята с вода директно към влагалището, тъй като по този начин се създава предпоставка за отмиване на естествения защитен слой, от чиято активност зависи предпазването на матката от навлизане на микроорганизми в нея;

–          добре е да не се използва гъба за измиване, защото освен че е среда за развитието на микроорганизми, тя може да причини и драскотини и наранявания.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *