Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При деца астматици се дава парацетамол вместо аспирин

Синът ми, който страда от астма, хваща простуда 2-3 пъти в годината. Какво лекарство за първа помощ да избера, за да не се задълбочава болестта му?

КАРАТАНЧЕВ, ЯМБОЛ

При избора на лекарства, още повече за дете с хронично заболяване, трябва да се предпочитате тези, които имат добро лечебно действие и минимални странични ефекти. За съжаление информацията в много вестници и списания носи рекламен характер и не винаги отразява последните научни постижения на фармацевтиката. Как да се ориентирате? Вече е доказано – за болните от бронхиална астма за предпочитане е парацетамола. Приемането на аспирин и други нестероидни противовъзпалителни препарати е нежелателно. Те могат да провокират пристъпи на задух /т. нар. аспиринова астма /, стомашни кръвотечения, а при децата – синдром на Рей.

Рискът от развитие на пристъп на задух след приемане на парацетамол е минимален. И ако не може без приемане на лекарство, давайте именно парацетамол, и то детската форма.

Д-р София Николова – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *