Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува спазъм на клепача?

„От 10 години страдам от спазъм на единия клепач. Страданиетц бе поносимо в началото, но напоследък стана много мъчително. Моля, помогнете ми!“

Блефароспазмът е спазъм на мускула на клепача. При възрастни може да се появи след 60-те и причините му са в дразнене на нерва, който командва този е появил.
1. Ако е едностранен, трябва да се провери дали от тази страна няма по челюстта някакви изменения. Възможно е при вадене на зъб от горната челюст нервът да е бил увреден. Също може да има хроничен синузит, който да дава този спазъм.
2. Увреждане има и при склеротични изменения на някой от близките до нерва съдове.
Откриването на причината за спазъма на клепачите е въпрос, с който трябва да се справи опитен специалист невролог. Вие опивайте лечение с таблетки Агапурин 3 пъти дневно по 1, и Цинаризин, 2 пъти дневно по 1.
При неуспех на лечението се прави инжекция в нерва с лекарство, което намалява възбуждението му.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *