Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Един от характерните признаци на синузита е болка само от едната страна на главата

Миналата зима прекарах тежък синузит. Сега се страхувам този ужас да не се повтори пак. Моля да ми обясните как да различа синузита от силната хрема?

Тони Стойкова – Стара Загора

Синузитът се разви­ва поетапно. Първата, катаралната форма на болестта се проявява с отделяне на гъсти, про­зрачни секрети от носа, болки в носните кухини, неприятни усещания за тежест над очите и носа. Температурата се пови­шава леко, лицето отича, възниква сълзене. Но ако не се лекувате на този етап, синузитът може да премине в зноен. В този случай всички признаци на възпалението (болката, повишената температу­ра) стават по-отчетливи, появяват се зеленикави мътни секрети от носа.

След като си издуха носа човек, дискомфортът из­чезва за известно време. Един от характерните признаци на десно- или левостранния синузит е на­личието на болка само от едната страна на лицето. Но понякога неприятните усещания губят своята локализация и тогава чо­век изпитва само силно главоболие. Обикновено състоянието се влошава надвечер. Признаците на хроничен синузит са след­ните: тъмни кръгове под очите, постоянно запушен нос, сълзящи очи и леко повишена температура – до 37 – 37,3 градуса. Често болните се оплакват от слабост и отпадналост. Но за да се установи точ­ната диагноза, е нужно да се обърнете към специа­лист, който да ви направи рентгенография или ком­пютърна томография на носните кухини. Понякога се назначава диагностична пункция.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *