ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Папилома вирусите образуват тумор и на сливиците

Дa припомним накратко симптомите на рака на сливици­те: болезнени усе­щания по време на гълтане, болка В върлото, слюнката е примесена с кръв, рязко отслабване, обща слабост и из­тощение, болезнени усещания в облас­тта на шията, в слу­чай че туморът е засегнал лимфните възли там. За лече­ние на този вид рак се прилагат опера­ция, химио- и ради­отерапия. И, както е при всяка ковар­на болест, така и в случая – колкото порано се постави ди­агнозата и започне лечението, толкова по-благоприятен ще бъде изходът.

По принцип от рак на сливиците боледуват мъже след 50-60-годишна възраст. Това са най-вече тези, които пушат много и злоупо­требяват с алкохола. Но наскоро учени от Светов­ната здравна организация стигат до заключението, че освен всичко друго, папилома вирусната инфекция провокира и развитие на рак на сливиците. В резултат на изследването става ясно, че с разпространението на оралния секс е нараснал броят на болните от рак на сливиците. При това ако в организма присъства и папи лома вирусна инфекция, човек заболява от рак на сливиците още преди да на­върши 25-30 години. Връзка­та е очевидна. Именно тази вирусна инфекция често е причина за онкологичен про­цес в шийката на матката, затова може да провокира и рак на сливиците. Учени­те са изследвали кръвта и слюнката на голям брой млади хора. Резултатите показали, че рискът от рак на сливиците и устната кухина нараства с цели 30 пъти при инфектираните с папиломен вирус хора.

Лошото е това, че папилома вирусната инфекция по никакъв начин не се проявява.

Най-често тя се предава при обикновен полов акт, а също и при орален секс. Но не е изключено инфектиране да се получи и чрез целувка. Изследователите смятат, че хората, които практику­ват орален секс, дори и да не пият алкохол и да не пушат, пак рискуват, и то много.

Вижте какво представлява операцията за премахване на сливиците:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *