Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диагноза според съня

Още Аристотел предлагал да се поста­вя диагноза по съня. Древногръцкият мъдрец разбирал, че нищо в природата не идва случайно. Съвременната наука потвърждава неговите предположения.

Съдейки по наблюде­нията, „обичайни­те“ простудни заболявания започват да се присънват ден-два преди да дойдат, сериозните про­блеми (гастрит, хиперто­ния, стенокардия) – месец-два преди това, а тежките година-две преди това. Дори в зачатъчно състоя­ние болестта влияе върху сюжетите на съновидения­та, а колкото по-активно се развива, толкова по-често я „показват“ нощем.

Прием, прием, как се чува…

Всичко това си има своето логично обяснение. Съни­щата могат да зависят от нервните импулси, които постъпват в мозъка от въ­трешните органи, които „мълчат“ в здраво състоя­ние и отчаяно „сигнализи­рат“, ако нещо не е наред.

В самото начало на заболяването тези сигнали са толкова слаби, че ние не ги забелязваме. Остават сънищата: дълго преди поява­та на болестта човек може да сънува, че го боли крак, ръка, сърце…

Съновиденията мигновено реагират на промените в нашата физическа форма

Щом само се забележат проблемите, започват и „тематичните“ сънища – войни, караници… Случва се човек да види самия себе си, своето тяло или определена част от него: лице с маска, гърди, сма­зани от ръката на чудови­ще, деформиран нос, све­тещи в тъмнината очи… Много вероятно е именно в тези места да е скрита болестта. Виденията могат да бъдат най-фантастични – човек с две глави или лиани вместо крака. Най- интересното е, че цялата тази небивалица насън из­общо не ни учудва. Учени­те предполагат, че такива нелепости са логични, защото са родени от някакъв скрит, но реален процес в организма.

Медицински съновник

Имате ли покрив?

В психоанализата един от символите на човешкото тяло е домът. Така че, когато насън бродите из разни стаи, изкачвате етажи, можете да оцените това като пътешествие по собственото си тяло. Когато се събудите, постарайте се да си спомните дали не сте забелязали по време на разходката си безредие и неизправности. Ако си спомните такова нещо, напра­вете аналогия със здравето си.

Калните петна по фасадата могат да означават про­блеми с външността. Ако тече от чардака, обърнете внимание на състоянието на кръвоносните съдове на главата. Празен ли е хладилникът в кухнята, спрете диетите – стомахът иска храна. Безредие на долния етаж? Не е изключено да ви заболи коляно. Анализът на сънищата често помага да се определи какви проблеми със здравето ви заплашват в най-близко време и, съответно, помага да се вземат мерки навреме. Ето как най-често сигнализират за проблеми­те различните органи и болести.

Сърцето

Може да ви се присъни, че ви се вие свят или са ви ра­нили смъртоносно в сърцето. А страхът от смъртта не изчезва и след събуждането.

Белите дробове

Типични картини: човек потъва, задъхва се или прос­то му е трудно да диша. Друг път може да сънувате, че върху гърдите ви се е стоварила непосилна те­жест. Всичко това се съпровожда от усещане за страх и тревога.

Нарушение на кръвообращението

Сънищата са свързани именно с тази част на тялото, където то е нарушено: например ако бродите боси насън по кални локви , проблемът най-вероятно ще е свързан с краката.

Стомахът

Сънувате, че ви се налага да ядете отвратителна храна. При гастрит можете да видите насън нещо особено гадно като развалена риба или загнило месо.

Кожата

В съня ви тя би се струва увредена, с неес­тествен цвят (например син). Или сънува­те, че по стените в дома ви има петна и мазилката се е напукала.

Ръцете и краката

Нощният сюжет е свързан с тях. Самият увреден крайник може да ви се присъни – отсечена ръка се търкаля в боклука, крак отделно от тялото е потънал под леда и т.н.

Гръбначният стълб

Сънища, в които вие сте Сизиф или просто товарач, влачещ на гръб непосилни теже­сти. Изпитвате неприятни усещания в гърба.

Простуда

Ледена вана, студен душ, ходите боси по снега. Главата и носът ви са чудовищно огромни.

Ангина

Вие дърпате от гърлото си червена лента, гълтате пирони, задавяте се с тухлени парченца. Всичките ви нощни епизоди са свързани задължително с гърлото.

Грип

Често сънувате спорове и караници. Или на главата сте си сложили странен калпак. С вас се опитват да се свържат, много се стараят, но без успех. Вие се стремите да се освободите, но всичко е безполезно. Усещанията ви приличат на отпадналост­та при грип.

Нервната система

При невроза по няколко пъти на нощ ви пре­следват повтарящи се сцени, една и съща картина, навяваща тъга и страх. Или човек разбира, че е гол, става му неловко, а няма къде да се скрие. При общата превъзбуда се виждат гара, тълпа, бушуващо море. Изпус­нали сте влака в съня си или не сте успели да направите нещо. Възможно е така да се проявява неудовлетвореността от собст­вения ви живот и жаждата за промени. Войни, катаклизми, преследвания и изпити се присънват на хора с повишена тревож­ност.

Разбира се, щом ви споходи неприятен сън, не си струва веднага да се хващате за медицинския справочник – това още нищо не значи. Но ако едно и също подо­зрително видение няколко пъти на нощ или в продължение на седмици или месеци идва в съня ви, отнесете се към него сериозно. Такива сюжети заслужават вни­мание и вероятно е добре да посетите личния лекар.

 

 

И животните сънуват  

 

 

Ако имате проблеми със съня, стреса, умората и главоболието – НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *