Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народните рецепти може да ви избавят от мазната коса

Страдате ли от мазна коса, с която не може да се преборите. Природата ви предлага своята помощ.

 25 г от външните люспи на стар кромид лук се поставят в 100 мл 60 градусов алкохол. Прибавя се една чаена лъжица счукан карамфил. Престоява на тъмно 15 дни. Прецежда се и се употребява за масаж на корените на косата. До един месец пърхота изчезва, косата се заздравява и добива нормална лъскавина.

Три супени лъжици дъбова кора се варят в един литър вода 15 минути. Изстиналата отвара се прецежда и с нея косата се изплаква два пъти седмично в продължение на два месеца. Веднъж седмично преди процедурата косата се измива с билков шампоан. След тези два месеца косата се подържа със стриване на отварата след всяко миене.

20 г свежи листа от магданоз се заливат с 250 мл 50 градусов алкохол. За по добро действие може да се прибавят по малко суха лайка, чесън, розмарин и лавандула. С прецедената течност кожата на главата се маже два или три пъти седмично.

Два стръка розмарин се заливат в емайлиран съд с 300 мл вода и след като заври се вари на слаб огън десет минути. След охлаждане отварата се прецежда. С напоен в нея памучен тампон се разтриват корените на измитата и изсушена коса.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *