Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да имате красива кожа през пролетта

Пролетта идва, а през този сезон вече трябва да се погрижим за кожата ни, още по-добре. Много жени мислят, че ако имат много суха кожа, просто трябва да я намажат с подходящия крем и тя ще се оправи. Всъщност не точно от това имат нужда. През пролетта кожата се дехидратира, така че първото нещо, което трябва да се направи е да се хидратира кожата.

За да поддържате постоянния воден баланс на кожата си трябва да си правите парни бани и компреси. Добре е да знаете обаче, че това не трябва да го правят хора с бронхиална астма, хипертония или някакъв вид сърдечно-съдово заболяване.

Преди всичко измийте лицето си с вода и го почистете с лосион.  Сварете 1.5 вода с 1.2 чаени лъжички лайка. Наведете се над купата като покриете главата си с хавлиена кърпа. Ако имате мазна кожа, останете така около 15-20 минути, ако кожата ви е нормална 10-15 минути, а ако е суха 5-10 минути. След тази процедура измийте лицето си с вода и я подсушете, след което може да и направите една подхранваща маска.

Студеният вятър е особено лош за сухата кожа. Ако имате такава кожа, може да направите тази маска. Смесете 100г. мед, 2 жълтъка и 100 гр. зехтин. Затоплете леко сместта и я поставете на лицето си за около 20 мин., след това отмийте с хладка вода.

Може също така да си направите маска с майонеза. Смесете 1 супена лъжица майонеза, 1 чаена лъжица мед1 1 чаена лъжица лимонов сок и 1 чаена лъжица рициново масло. Тази смес разбъркайте добре и поставете върху лицето си и го оставете да престои 7-10 мин., след което го измийте. Може да използвате тази маска като хидратиращ крем вечер.

Сутрин през пролетта може да си правите цитрусова маска, която е много добра за дехидратирана кожа. Тя ще ви помогне да се чувствате свежи сутрин. Смесете сока от 1 грейпфрут или портокал с две супени лъжици мед. Нанесете върху лицето и оставете да престой за около 10 мин., след това изплакнете със студена вода. Ако кожата ви е много суха може да отмиете маската с мляко.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *