ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са най-често срещаните видове депресия?

Депресията е едно от най-честите психични заболявания в света. Много е трудно за един човек да направи разлика дали е депресиран или просто е тъжен. За човек, който се чувства тъжен за повече от две седмици може да се каже, че е депресиран, както и за човек изгубил интерес към някои неща на които обикновено се радва. Това са само някои от признаците на депресия, и затова ако се чувствате депресирани тогава е най-добре да се обърнете за съвет към лекар-специалист. По-долу са описани видовете депресия:

Тежка депресия – това е най-разпространения вид депресия. Хората, които страдат от този вид депресия изпитват чувството, че целият свят лежи на плещите им. Тези хора винаги ще смятат, че са в безнадеждно състояние, а също така ще загубят интерес и в сексуалната сфера. Освен това при този вид депресия при човек се наблюдава и промяна в апетита му. Той или тя може да се хранят повече или по-малко.

Апатична депресия – тази депресия е малко по-различна от тежката депресия. При нея състоянието на човек се редува от щастие, въодушевление и страдание. Симптомите на тази депресия са преяждане, наддаване на тегло, продължително спане и умора. Хората страдащи от апатична депресия смятат, че външните фактори, като успех, внимание, похвала и т.н. контролират тяхното настроение. Човек, който страда от този вид депресия може да я има няколко месеца или да живее с нея до края на живота си.

Психотична депресия – тези хора вярват, че виждат и чуват неща, които не съществуват в действителност. Тези хора имат халюцинации и по-често се разболяват от шизофрения.

Дистимия – хората с дистимия изглеждат меланхолични или тъжни и повечето от тях не са наясно, че са засегнати от някакво заболяване. Тези хора не се радват на живота и винаги се чувстват маловажни, уплашени или недоволни от нещо. За този вид депресия има лекарство, което е много ефикасно.

Маниакална депресия – при този вид депресия хората много бързо променят настроенията си. Те много често стигат до самоубийство.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *