Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Артритът може да протече и незабелязано

Ревматоидният артрит е общо заболяване на организма. Може да се засегнат сърцето, белите дробове, бъбреците. По-рано се смяташе, че ревматоидният артрит води почти винаги до инвалидност. Американски и френски учени доказаха в последните години, че от ревматоиден артрит боледуват извънредно много хора. В около 25% от случаите пристъпите стихват от само себе си, в 50% се получава достатъчен ефект от лечението, и само в 10% болестта се развива неблагоприятно.

Ставните прояви може да са придружени от отпадналост, лесно уморяване, изпотяване, сърцебиене, слаба температура. Ставите се засягат в различни периоди, процесът може да стихне за месеци, после да се възобнови. Процесът напредва и малките стави започват да се изкривяват. Болките обикновено се засилват във втората половина на нощта. Пръстите отичат, но не са зачервени, а студени. Когато болестта се възобновява, се обхващат нови стави.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *