ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 природни средства, които подобряват храносмилането

Ако имате проблеми с храносмилането, доверете се на тези 5 изпитани природни продукта! Те не само ще ви помогнат да ги преодолеете, но ще подобрят метаболизма ви като цяло!
1.    Женско биле – екстрактът от женско биле се препоръчва при проблеми с храносмилането заради съдържащите се в него флавоноиди, още аминокиселини, масла и други полезни вещества. При редовна употреба той елиминира признаците на нарушено храносмилане. Най-благодатен е ефектът му по отношение на стомашните киселини и киселинния рефлукс, тъй като женското биле намалява киселинността в стомаха.
2.    Мента – ментата е позната от край време като средство за справяне с подутия корем. Маслото от мента, едновременно с това, премахва останалите стомашни неразположения. Ефектът му е още по-осезаем, ако се комбинира с масло от кимион.
3.    Лайка – основният успокояващ ефект на лайката се допълва от свойството на билката да възстановява по естествен начин бактериалната флора на червата. По този начин се подпомага успешно храносмилането, като се премахват признаците на разстроен стомах, елиминират се коликите и гаденото;
4.    Джинджифил – джинджифилът е сред растенията, които се препоръчват особено настоятелно в азиатската народна медицина при наличието на стомашни проблеми. Причината за това се крие в съдържащите се в него полезни вещества, които тушират неразположението. Не бива да се пропуска и витамин В6, който има същия ефект.
5.    Артишок – стомашното разстройство се повлиява в положителна посока след приема на артишок. Когато проблемът е влошено храносмилане, добре е да се приема екстракт, добит от листата на артишока. Същият се препоръчва и при позиви за повръщане, при стомашни газове и колики, както и при други неразположения.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *