Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пчелния прашец предпазва организма от настинки

С настъпването на студеното време много бързо се увеличава броя на настинките и инфекциозните заболявания. Много хора са устойчиви на различните простудни заболявания, докато други започвата да кашлят и кихат още с първата глътка въздух. За да защитите организма си и да не хващате всяка настинка има няколко неща, които трябва да направите:

Пиите витамини за стимулиране на защитните сили на организма. Един от тези витамини това е витамин С, него може да приемете на хапчета или като консумирате храни богати на витамин С като цитрусови плодове, киви, сладък пипер и други пресни плодове и зеленчуци. Друг витамин необходим за засилване на имунната система това е витамин В. Той е открит в месото, рибата, яйцата и зърнените храни.

Освен храни богати на витамини желателно е да се консумират и следните продукти.

Пчелен прашец – пчелният прашец е това, с което пчелите работнички се хранят. Той има тонизиращ ефект и е много полезен за укрепване на имунната система. Богат е на витамини и минерали и радионуклидни киселини и ензими.

Морски водорасли – те са богати на хлорофил, аминокиселини и минерали. Укрепват ендокринната система, нервната система и помагат за регулирането на обмяната на веществата, пречистват кръвта и спомагат за регенерация на тъканите.

Мийте ръцете си по често. Вирусите, които причиняват настинки обикновенно преминават през ръцете. Те може да живеят по повърхността на кожата с часове. Достатъчно е да се пипнете със замърсена ръка по носа и да прихванете вируса веднага.

Постарайте се ръцете и краката ви да са винаги топли. Ако ръцете и краката ви са студени това значи, че кръвните ви телца са по-малко защитени и съответно по-малко издържат на вирусна агресия. В по-студеното време винаги носете шал. Колкото по-голямо количиство студен въздух вдишвате толкова повече имунната ви система е по-малко защитена.

Яжте храни богати на желязо. Понякога честите настинки са пряко свързани с недостиг на желязо в организма ни. Ако нямате достатъчно желязо в организма си клетките ви са лишени от кислород, което от своя страна забавя метаболизма ви. Недостигът на желязо води до умора, бледост и отпадналост. За да си набавите желязо включете в диетата си тъмно месо, риба, яйца и птиче месо. Тези храни съдържат и големи количества цинк – елемент, които е необходим за производството на бели кръвни клетки и за защита на организма от болести.

Старайте се да почивате повече и да се разхождате на чист въздух, както и да не ядете прекаленно много висококалорични храни. Качването на килограми отслабва организма и по този начин имунната защита намалява.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *