ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Синът ми има трета сливица и си губи слуха

Въпросът ми се отнася за 5-годишния ми син. От известно време е с увеличена трета сливица, има секрет, леко запушен нос. Никога не е страдал от болки в ушите, не боледува често, но има силно намален слух от около 2 месеца, вследствие на което ни препоръчаха махане на третата сливица и поставяне на вентилационни тръбички. Детето е отпаднало, няма апетит, бързо се уморява. Лекарите, с които се консултирахме, казаха че сама по себе си третата сливица не е толкова уголемена, че се налага двойна операция, за да не се загуби слуха. Въпросът ми е, кои са изследванията, които водят до заключението, че махането на третата сливица не е достатъчно, а се налага използването на тръбичките. Има ли друг път освен операция?

ГАБРОВСКА, Плевен

Само по описание не се поставя диагноза, но вашето е толкова характерно, че при липса на други особености, самият аз бих предложил същото лечение!
Няма конкретно изследване, което само по себе си категорично да налага определено лечебно поведение – във вашия случай измерване на слуха (каквото на практика е наблюдението, че детето не чува!), определяне на относителното налягане зад тъпанчевата мембрана (тимпанометрия), огледа на тъпанчето с увеличение вероятно са направени, за да се предложи този тип лечение.
Доц. Стефан Лолов – Lekuva.net, тел.: 0888/ 514 977, www.lolov.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *