Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болките в коляното наистина „познават” времето !

  • При това заболяване рехабилитационните процедури два пъти в годината са задължителни.

Коляното се пълни с вода при гонартроза. Така твърди в своя статия, публикувана наскоро във в-к „Доктор“, д-р Янаки Янакиев, началник на отделение „ Ортопедия и травматология“ в болница „Медлайн“, Пловдив. Преди известно време той беше наш събеседник по темата „Детска церебрална 3 парализа“, която предизвика голям, интерес сред читателите на в. „Доктор“.

„Една от най-честите причини за посещение при личен лекар е болката в коленете, особено силна при клякане и при слизане по стълби – обяснява д-р Янакиев. – Най-често се съпровожда със ставни изливи, т.нар. вода в коляното. Личният лекар обикновено изпраща пациента за рентгенова снимка и най-често се поставя диагнозата гонартроза. Обстойните прегледи и диагностиката с апаратура могат да покажат най-точно какво се е случило и дали заболяването е В начална форма или прогресиращо.

Д-р Янакиев препоръчва противовъзпалителни лекарства, изследвания и евентуално, ако се създаде възможност, да продължите лечението и рехабилитацията в санаториум или медицински център. „Не позволявайте диагнозата ви гонартроза да бъде обект на шеги за познаване на времето според болките в коляното. Но непременно, поне два пъти годишно, се подлагайте на рехабилитационни процедури“ – съветва още специалистът.

ПРИЧИНАТА ЗА ТЕЗИ СТРАДАНИЯ ЧЕСТО СЕ КРИЕ ОЩЕ В ПЕРИОДА НА ПРОХОЖДАНЕТО.

Оказва се, че в по-голямата част от случаите се касае; за износване на хрущялното покритие на капачката на коляното. „Тя би трябвало да се движи точно в средата на хрущялния жлеб на бедрената кост – продължава д-р Янакиев. – Капачката често опира повече по външния или по вътрешния борд на жлеба. Причината се крие в периода на прохождането. Ако сме проходили твърде рано или сме карали лек рахит, или сме били поставени рано и дълго в проходилка, или в крайна сметка сме наследили краката на дядо или прабаба, то тогава имаме голям шанс в първите години от живота да сме с промени във формата на коленете. Те биха изглеждали като X или 0″. Специалистът описва какво се случва после – обикновено това кара капачката да опира по-силно във външния или- вътрешния борд на жлеба. Това е основната причина за ранното износване на хрущялното покритие между капачката и бедрената кост. „Това са основните причини за развитие на гонартроза впоследствие, след 40-годишна възраст“ – каза още той.

ВПРОЧEM!

„На пазара има изобилие от хрущяловъзстановяващи средства, но колкото и да смазваме два детайла, които се трият неправилно, това няма да помогне и ще носи само временен ефект. Най-добре е да се цен­трира капачката в жлеба и да се повдигне малко, за да се излекува лошото триене. Това обаче се прави от лекар специалист и в никакъв случай от чакръкчии. Те могат да ви навредят. Увреждането може да се отстрани пак от специалист с т.нар. извьнставни процедура. Тя продължава не повече от 30 минути, да се прилага пълна анестезия препоръчва в заклю­чение д-р Янакиев.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *