Мехлем от арника и кокосово масло за лечение на болки в долната част на гърба и кръста

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

В статията ще намерите как да приготвите мехлема по стъпки

Болката в долната част на гърба, известна още като лумбаго, е неприятна болка в долната част на гърба. Обикновено силната болка е придружена от възпаление. Най-честата причина е влошаването на мускулите, причинено от стареенето.

Какво представлява болката в долната част на гърба и кръста

И жените, и мъжете могат да страдат от тази болка, като често се появява на възраст между 30 и 50 години. Това е болка, разположена около височината на бъбреците и е една от най-честите причини за посещение при лекар и отсъствие от работа.

Основните причини за тази болка са изплъзване на диска или дегенерация на прешлените, което се влошава с възрастта.

Колкото по-стари ставаме, толкова по-слаби са костите ни, толкова по-малко подвижни сме и мускулите ни стават по-слаби. В същото време гръбначните дискове губят течност и гъвкавост и не са толкова добре защитени.

Какви са причините за болките в долната част на гърба и кръста?

Отслабването на мускулите е една често срещана причина. Понякога усиленото усилие за повдигане на тежък предмет може да доведе до разтягане на мускулите и това може да причини проблеми при повдигане на неща или дори при ходене.

Други състояния могат от своя страна също да причинят болка в долната част на гърба:

  • Ишиасът, който се проявява като силна болка в крака, може да причини болка в долната част на гърба.
  • Спондилолистеза, при която прешленът се измества в долната част на гърба. Това може да причини нестабилност и да компрометира нервите.
  • Остеоартрит в долната част на гърба, където се износват гръбначните дискове. Това причинява възпаление, както и липса на стабилност в долната част на гърба. Това състояние причинява болка, възпаление и дискомфорт в долната част на гърба. В много случаи може дори да причини ишиас.
  • Други често срещани причини са фрактури на гръбначния мозък, остеопороза, рак на гръбначния стълб, изплъзване на диска, бъбречни инфекции, камъни в бъбреците, проблеми с репродуктивните органи на жената или проблеми, свързани с бременността.

За щастие мехлемите могат да бъдат много ефективни за естествено лечение на болки в долната част на гърба и кръста.

Арника

Тази съставка има аналгетични свойства, които успокояват болката, причинена от навяхвания или други мускулни наранявания. Освен това е противовъзпалително и помага за намаляване на подуването, причинено от наранявания, благодарение на съединение, известно като хеленалин.

Поради своите антимикробни свойства, той може да успокои раздразнението, когато се прилага върху кожата.

Кокосово масло

 

Съставът на кокосовото масло включва лауринова киселина, палмитинова киселина, миристинова киселина, олеинова киселина и линолова киселина. Освен това съдържа желязо и витамини Е и К, които го правят фантастична съставка за вашето здраве.

Освен това, той е антимикробен, противогъбичен и антибактериален. Той дори стимулира имунната система и се използва като мускулен релаксант.

Комбинирането на свойствата на арника и кокосово масло се оказва евтино и лесно естествено решение за лечение на болки в долната част на гърба. Добавянето на малко пчелен восък ще му придаде известна консистенция и ще помогне при нанасянето му.

Рецепта за мехлем от арника и кокосово масло

Съставки:

  • 3 супени лъжици пчелен восък (45 г)
  • 1 супена лъжица кокосово масло (15 ml)
  • 2 супени лъжици масло от арника (30 ml)

Приготвяне:

  • Загрейте пчелния восък в тенджера.
  • Когато се разтопи, сложете на слаб огън и добавете арниката и кокосовото масло.
  • Разбъркайте всичко, изключете котлона и оставете да изстине.
  • Нанася се върху засегнатата област два пъти на ден.

 Източници: Verywell Health – Know More. Feel Better.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *