Сърдечен хирург: Избягвайте тези 4 храни, за да имате здраво сърце!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Определени храни са особено вредни за сърцето. Тук ще научите кои са те и защо трябва да ги избягвате

храни, които са вредни за сърцето

Ако искате запазите сърцето си здраве, е изключително важно да внимавате какво ядете и може би си струва да чуете някои препоръки от експертите. Фитнес експертът може да препоръча правилните храни за плосък корем, докато диетологът може да ви насочи към храни, с които да се чувствате по-енергични или да се изхождате по-лесно. По същия начин е добре да се вслушате в думите на кардиолог за храните, които вредят на сърцето.

Сърдечният хирург, д-р Джереми Лондон публикува видео в своя TikTok акаунт @drjeremylondon, за да сподели четири храни, които „абсолютно избягва“. Прочетете, за да разберете кои са най-вредни храни за сърцето.

 

Избягвайте тези храни, за да предпазите сърцето си:

 

1. Бързо хранене

Това вероятно е очевидно, но си струва да се повтори. Здравните експерти отдавна говорят за вредите от бързото хранене и Лондон не прави изключение. Всъщност той номерира бързата храна като хранителна група номер едно, която избягва.

„Името казва всичко, нали? Повечето от това, което се предлага във веригите за бързо хранене, е „ядлив хранителен продукт“, дори не е истинска храна“, казва кардиохирургът.

 

2. Газирани напитки

Безалкохолните газирани напитки също са нещо, което Лондон избягва на всяка цена. За съжаление, няма значение дали избирате вариант с ниско съдържание на калории или без захар, когато става дума за здравето на сърцето, Лондон казва, че е важно да се избягват както обикновените, така и диетичните безалкохолни напитки.

„Течна смърт – не ги пийте“, казва той на зрителите.

д-р Джереми Лондон, сърдечен хирург

 

 

3. Млечни продукти

Чаша студено мляко е вредна почти колкото газирана напитка. Лондон също съветва да не ядете млечни продукти.

„Ние сме единствените бозайници, които пият мляко извън ранна детска възраст и го пием от различен вид“, казва той. „Замислете се над това.“

Американската сърдечна асоциация (AHA) препоръчва на възрастните в САЩ да използват само млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, тъй като те съдържат по-малко наситени мазнини от пълномаслените млечни продукти.

„Наситените мазнини са склонни да повишават нивото на LDL-C холестерола в кръвта“, обясняват от “AHA”. Високият LDL-C холестерол е един от шестте основни рискови фактора за сърдечни заболявания. Добрата новина е, че с промени в начина на живот, може да стойностите му да бъдат намалени драстично. Холестеролът може да доведе до развитие на редица заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

 

4. Алкохол

Последното нещо, което Лондон казва, че трябва избягваме, е алкохолът. Това включва както прекомерно пиене на твърд алкохол, така и чашата вино с вечеря.

„Алкохолът е абсолютно токсичен за всяка клетка в тялото ни. Дори умерената или рядка употреба всъщност е вредна“, предупреждава Лондон. „Така че, ако работите усилено, за да подобрите здравето си, най-малкото, което можете да направите, е да спрете активно да тровите организма си.“

 

Заключение:

 

За да поддържате сърцето си здраво, е важно да внимавате с храната, която консумирате. Специалистите, като сърдечният хирург д-р Джереми Лондон, казват, че храненето е сред ключовите фактори за появата на сърдечни заболявания. С малки промени в начина на живот и хранителните навици може значително да понижите риска от сериозни здравословни проблеми.

 

При висок холестерол, вземете ЧЕРЕН ЧЕСЪН ПЛЮС

 

Това е хранителна добавка, съдържаща черен чесън, който е изключително полезен за цялата сърдечно-съдова система, и екстракти от хибискус и листата на маслиново дърво. Комбинацията от съставки е специално разработена за понижаване на холестерола и триглицеридите, понижаване на кръвното и подобряване на кръвообращението и еластичността на кръвоносните съдове.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

 

Черен чесън ПЛЮС
Черен чесън плюс – нормализира кръвното налягане, сваля холестерола

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *