4 изцяло билкови рецепти пречистват кръвта, забавят стареенето

Вижте тези рецепти за пречистващи кръвта напитки. Те се приготвят само от натурални съставки и са изпитани във времето. Бъдете здрави и млади!

Учените от всички страни все още търсят начини как да се борят ефективно със старостта и да увеличат продължителността и качеството на човешкия живот.

Но сред хората отдавна са разпространени много рецепти, които подпомагат тялото интензивно да се съпротивлява на неблагоприятните условия на околната среда и неумолимото напредване на годините, които отнемат от силата и здравето на организма.

 

Рецепти за пречистване на кръвта
Рецепти за пречистване на кръвта

Билковите рецепти за пречистване на кръвта:

  • Билков балсам за „почистване на кръвта“.
  • Кръвопречистващ чай.
  • Кръвопречистващо билково лекарство.
  • Хематопоетичен чай.

Билките и растенията доказано са от голяма полза за човешкото здраве. Те нежно стимулират имунната система, принуждавайки я активно да се бори с болестите, стреса, преумората и… с възрастта.

Освен това много растения са универсални и имат разнообразни ефекти и въздействия. Те не само лекуват, но и подмладяват тялото. Не само външно, но и вътрешно.

Билков балсам за прочистване на кръвта

Необходими: 2 супени лъжици листа от горска ягода, риган, 1 с.л.(супена лъжица)  листа от коприва, 0,5 литра вода.

Подготовка. Изсушете билките, нарежете и ги смесете. Варете като чай 2 супени лъжици от сместа в чайник с вряща вода. Снемете от огъня, оставете отварата да кисне за 20 минути.

Приложение. Пийте този чай в продължение на една година. Пие се горещ 30 минути преди хранене. Напитката има приятен аромат и е много вкусна, особено ако се приема с мед.

Пречистващ кръвта чай

Необходими: 2 с.л. листа от бреза и орехи, 1 с.л. жълт кантарион, хиперикум, цвят от цикория, шипки 1 ч.л., плодове от хвойна, 0,5 литра вода.

Подготовка. Изсушете билките, листата, цветовете и плодовете, нарежете ги и смесете. Сложете 2 с.л. в термос, залейте с вряща вода. Оставете за 8 часа.

Приложение. Получената напитка изпийте през деня на 3 дози 20 минути преди хранене, топла. Действа общоукрепващо, тонизиращо. Особено полезен е при анемия.

Кръвопречистващо билково лекарство

Необходими: 2 с.л. от билката сладка детелина, корени от черен оман, цвят и листа от подбел, 3 с.л. цвят от цикория и невен, 1 литър вряща вода.

Подготовка. Смелете растителните съставки и разбъркайте. Залейте 3 с.л. от билковата смес с вряща вода, оставете да кисне за 20 минути.

Приложение. Пийте на равни части през целия ден. Това природно лекарство е полезно и при множество циреи и карбункули, т.е. прочиства тялото не само отвътре, но и отвън.

Хематопоетичен (кръвотворен) чай

Необходими: 2 с.л. листа от коприва, цвят от невен, синя метличина, полски хвощ, теменужка, 1 литър вода.

Подготовка. Смелете и смесете всички билкови съставки. Залейте с 4 с.л. вряща вода, поставете на водна баня за 5 минути. Свалете от огъня, оставете за 1 час, прецедете и добавете към водата.

Приложение. Пийте по половин чаша от отварата по 4-5 пъти на ден. Курсът на лечение продължава 6 седмици. Има общо укрепващо и тонизиращо действие.

Източник: econet

Продуктът Чесън – капсули помага при:

  • Проблеми с кръвното налягане
  • Проблеми с нивата на кръвната захар
  • Висок холестерол, поява на плаки по стените на кръвоносните съдове
  • Смущения в храносмилането
  • При вирусни и бактериални инфекции
  • Гъбични инфекции
  • Атеросклероза
  • Нарушения на циркулацията
  • Дихателни проблеми
чесън
Чесън-капсули – при проблеми с кръвното налягане

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *